4e dag; Palm Springs - Sedona
Vandaag om 7.00 uur wakker, douchen en op naar de ontbijtzaal. Jawel, dit hotel is inclusief ontbijt! Zijn benieuwd. Nou dit is het dus; 3 tafels om aan te zitten, donuts, toast, wafels, jus en jam. That's it! Alles is van plastic; de kommen, bekers, borden en bestek.Wemogen niet klagen, we hebben in ieder geval wat te eten.

Om 8.00 uur op weg. We verlaten nu het mooie Palm Springs en hebben een erg lange dag voor de boeg! Ongeveer 8 uur rijden. Het is nu al 91 graden F (33 graden C). Heet! Ben gisteren ook helemaal verbrand. Nu de armen maar goed insmeren en afdekken in de auto! Is niet grappig ;(.

De interstates en freeways zijn heel gemakkelijk om op te rijden. We verbaasden ons over de schone wegen / parken / winkelcentra. We weten nu ook waarom: we zagen langs de snelweg overal borden staan met de tekst '1000 dollar fine for littering'. 's Avonds even gegoogled waar littering voor staat. Littering = rommel. Daarom is alles dus zo schoon ;). De highway patrol staat ook geregeld langs de kant van de weg te wachten op een prooi, dus we houden ons maar goed aan de snelheid. Geen zin om een cop tegen te komen haha.
De eerste 70 mijl van de route ging door niemandsland. Alleen maar dorre stukken land. Echt onvoorstelbaar dat er totaal geen leven is, nou ja alleen op een aantal salamanders na.

En daar rijden we dan met nog een kleine kwart tank benzine. Helemaal blij waren we dan ook met het bord 'fuel station, next one over 40 miles'. Wij de highway af, het eerste benzinestation helemaal verlaten. Verderop de weg zagen we een paar mensen, dus daar maar naar toe. Uit de auto en dan maar vragen. De mensen die daar ook waar gestopt, zeiden direct dat alles totaal verlaten was, en dat klopt. Het lijkt wel of de mensen hier tig jaar geleden van de ene op de andere dag zijn vertrokken. Weird, freaky, een echte ghost town. Vrachtwagenchauffeurs zijn de diesel in de tank al aan het opmeten met een slang om te kijken hoever ze nog kunnen. Dat beloofd niet veel goeds, niemand hier weet ook wanneer het eerstvolgende benzinestation zich zal aandienen. Snel een paar foto's schieten, best eng om daar zo te lopen. Het lijkt wel wat op de film wrong turn. Je hebt het idee dat er ieder moment een eng, gekloond mens aan kan komen lopen.

Ook de restrooms zien er niet echt uitnodigend uit. Snel weer de highway op, inmiddels wel met geknepen billen omdat we toch echt wel willen tanken!!! Airco uit (met 40 graden), lager in de toeren gaan rijden, alles doen om maar benzine te sparen. Ik (Bianca) zag al allerlei taferelen van ons langs de highway in deze hitte, niet grappig. Eindelijk na nog een heel lang stuk rijden een bord FUEL!!! Daar staan dan 2 pompstations, gelukkig!! Er ging dan ook voor 70 liter in, hadden dus nog een schamele 3 liter over!!!!!! Goede leer, eerder tanken ;).

Voorbij Blythe rijden we Arizona in. Hier rijden we de scenic highway 89A, een route die via historische plaatsjes uitkomt in Sedona. Het landschap is hier weer totaal anders als in Californië. Hier zien we echt enorm veel cactussen. Heel af en toe een trailerpark, waar het lijkt alsof er een aantal gezinnen wonen. Echt enorm veel dorpen zijn totaal verlaten. Grappig om te zien.
Na hele lange stukkenhighway door de bergen rond 15.00 uur aangekomen in Jerome. Dit is een dorpje wat vroeger verlaten is door de mijnwerkers, nadat de mijn er was gesloten. Ik geloof dat in de jaren 60 het dorp weer bewoond werd door kunstenaars. Nu zie je er veel bikercafe's, en galerieën van kunstenaars. Heel gezellig allemaal!!

Alles is ook groot in Amerika. De moterkap is op gelijke hoogtemet mijn schouders.....
Na een uurtje te hebben rondgelopen zijn we verder gegaan. Op naar Tuzigoot National Monument. Hier zijn resten van pueblo woningen te zien. Stelt niet veel voor, een rondje gelopen en op naar het hotel.

Nu hebben we lang genoeg in de auto gezeten.....
Dit zagen we bij binnenkomst in Sedona, en zal een voorproefje zijn voor morgen

Vannacht slapen we in hotel La Quinta Inn in Sedona. Door de receptioniste erg vriendelijk ontvangen, ze vertelde heel enthousiast over allerlei routes naar de Grand Canyon. Erg leuk!!

Vandaag was een lange, vermoeiende dag. Veel mijlen gereden, morgen gelukkig een kortere route op de planning. We gaan de Scenic Highway 89A verder vervolgen naar Flagstaff, en dan door naar de Grand Canyon, welke we overmorgen dan gaan bezoeken. Spannend!!!
Totale afstand vandaag gereden: 363 mijl (584 km)
Geweldig wat jullie allemaal meemaken, horen het straks in september allemaal wel. of misschien in juli keer bij Agnes en Ben en dan tegelijk oefenen met t keezen haha.
Heel veel genieten van alles wat jullie meemaken.Lieve groetjes mama.
Dat was een angstige leer van die benzine maar ook wel leuk achteraf wat je dan ziet en meemaakt.
Dus altijd rijden met een volle tank en misschien een 5 liter jerrycan kopen voor nood gevallen.
Geef altijd een veilig gevoel.
Liefs