ErwinBianca.reismee.nl

5e dag; Sedona - Grand Canyon

Allereerst willen we iedereen bedanken voor de leuke reacties!! Leuk om te lezen, hopen dan ook dat jullie ze blijven sturen!!

We hebben goed geslapen, lekker ontbeten en om 8.30 uur vertrokken.

We rijden verder op de Scenic Highway 89A naar Flagstaff. Als eerste bezoeken we Bell Rock, vlakbij het hotel. Daar hebben we een korte route gelopen. Grappig om te zien dat alle rotsen rood van kleur zijn.

Daarna door naar the Chapel of the Holy Cross. Bovenop bij de chapel een schitterend uitzicht over Northern Bell en Courthouse Butte.

Stukje verder gereden naar Sedona Airport. Prachtig uitzicht over Cathedral Rock.

Rond 11 uur verlaten we de Red Rock County, maar hebben eerst een stop gemaakt bij de Starbucks voor een heerlijke frappuccino voordat we verder gaan. Wel jammer dat we Sedona nu al moeten verlaten, hadden zeker nog wel een dag willen blijven. Helaas....

Richting Flagstaff nog een stop gemaakt bij Oak Creak Canyon. Super groen is hier de natuur. De tegenstelling zijn zo groot, een paar mijl geleden waren het allemaal rode rotsen, nu zijn het allemaal groene bergen. Hier heb je een weids uitzicht over de bergen. Er waren allemaal kraampjes van de Navajo-indianen. We hebben een speer en een dromenvanger gekocht. Super leuk!!

Daarna doorgereden naar Walnut Canyon National Monument. Het herbergt een van de best bewaarde dorpjes gebouwd in de bergen. Zo'n 700 jaar geleden werden deze bergen bewoond door indianen, die diep in de rotswand, de zogenoemde 'cliff dwellings' woonden.

We hebben daar de Island Trail gelopen. Deze trail begon met 240 traptreden naar beneden, de berg af. Daarna kon je een ronde lopen om een dorpje. We zagen dus allerlei cliff dwellings. Interessant om te zien!! Helaas moesten we ook alle 240 traptreden weer op naar boven. Das best zwaar in die hitte!!!

Vervolgens hebben we nog een stuk van de beroemde Route66 gereden. Grappig, niet echt bijzonder. Maar we hebben er gereden haha.

Om 15.30 uur aangekomen bij het hotel in Tusayan. Jemig, wat is het hier druk! Minstens een half uur wachten voordat we kunnen inchecken. Iedereen wil naar de Grand Canyon. Onvoorstelbaar wat een mensen hier!!

Even lekker gedoucht en daarna naar het Grand Canyon Imax Theater geweest. Dit moesten we zien volgens het reisbureau, dus dan er ook maar effe naartoe. Het is een film van 35 minuten over de geschiedenis van de Anasazi indianen die de canyon 4000 jaar geleden bewoonden, en over Major John Wesley Powell die in 1869 de uitdaging aanging met de onontdekte Canyon en de Colorado River. Mooi om te zien, zo krijgen we een goede indruk van de Grand Canyon.

Daarna een hapje gegeten, en zien we daar ineens drie elanden lopen. Ze lopen gewoon op de parkeerplaats tussen de auto's!! Zijn een beetje verdwaald volgens mij.

Het is nu 21.00 uur, en gaan zo lekker ons nestje in. Morgen is het heel vroeg dag, we willen graag de zonsopgang zien in de Grand Canyon. En tja, die zon komt al om 5.18 uur op........

Totale afstand vandaag gereden: 141 mijl (227 km)

wanda

He hallo reizigers,
Wat geweldig leuk die vakantieverhalen van jullie en wat een prachtige foto's bijna niet voor te stellen.
Lekker genieten en nog veel succes met alles.
Groeten Wanda