6e dag; Grand Canyon - Page
Vandaag om 4.15 uur opgestaan om de zonsopkomst te gaan bekijken. Om 4.30 uur in de auto en naar het Visitor Center gereden. Van daar uit reden we met de shuttlebus naar Yaki Point. Volgens de man van het Visitor Center was dit een goede plek voor de zonsopkomst. Eenmaal aangekomen hadden we verwacht dat het erg druk zou zijn, maar er staan maar 3 mensen te wachten.

Rond 5.00 uur werd de lucht steeds roder van kleur, en rond 5.15 uur kwam de zon op. Amazing!! De rode gloed van de zon op de canyon schijnend is echt super!

Later naar een andere plek gelopen (nadat we al veel te veel foto's hadden gemaakt) en daar stonden meer mensen. Hier hadden we een nog mooier uitzicht. Beneden in de canyon (en das echt heel diep) zagen we 4 mensen lopen die de Canyon in gingen. Dat lijkt me ook super gaaf om te doen, maar daarvoor moet je goed voorbereidt zijn.

Tegen 6.30 uur terug bij het hotel. Zo door naar de ontbijtzaal, nog steeds twijfelend of we (beter gezegd Bianca) een helikoptervlucht gaan maken. Het is veel geld (175 dollar per persoon) en het lijkt me best eng in zo'n helikopter. We besluiten naar de Grand Canyon Airport te gaan, en daar te beslissen. Na even wikken en wegen gaan we ervoor!! We gaan over de Grand Canyon vliegen!!!!!!
Tickets gekocht, wegen, en een instructievideo kijken, plassen (Bianca dan van de zenuwen), met een bus naar een ander platform, weer plassen (Bianca ;), en dan de helikopter in. Spannend!!!

We gaan met 6 personen en de piloot uiteraard. Erwin zit aan het raam, ik ernaast. Op gewicht wordt je in de helikopter geplaatst. In de riemen, koptelefoon op en daar gaat ie!!! WOW, wat is dit gaaf zeg!!!!!!! Helemaal niet eng, het vliegen gaat heel rustig eigenlijk. Eerst vliegen we een heel stuk over de bossen, en dan ineens is daar de GRAND CANYON. Geen woorden voor!! Onvoorstelbaar wat mooi, eigenlijk valt het niet uit te leggen, dit moet je zelf gezien hebbenom het te begrijpen.

Op sommige stukken zagen we de kolkende Colorado River. Su-per! Na 30 minuten staan we weer aan de grond. We zijn er beide helemaal stil van, zo mooi is dit!! Hadden het niet willen missen.

Nu (9.15 uur) rijden we naar het Visitor Center, en pakken daar de shuttlebussen. Eerst de blauwe bus richting Hermits Rest Route.

Daar beginnen we aan de Rim Trail. Het eerste punt van de trail is de Trailview Overlook, daar een hele tijd staan kletsen met andere stellen uit Nederland. Wel leuk om te horen waar iedereen nog naar toe gaat. We hoorden best vaak nederlanders, niet verwacht eigenlijk.
Het stuk trail is 1100 meter naar Maricopa Point, daarna 800 meter naar Powell Point. De uitzichten zijn overal spectaculair. De trail gevolgd naar Hopi Point (500 meter) en Mohave Point (1300 meter).

Inmiddels is Bianca flink verbrand (waarom vergeten we altijd om ons in te smeren), en gaan verderop de trail maar met de shuttlebus en zijn bij elk punt uitgestapt. De shuttlebus stopt nog bij the Abyss (1800 meter), Pima Point (4700 meter) en Hermits Rest (1800 meter).
Rond 13.00 uur de blauwe shuttlebus terug gepakt naar het Visitor Center, een broodje eten daar, en rond 14.00 uur verlaten we de Grand Canyon via de Desert View Drive. Onderweg naar Page zijn we nog gestopt bij het plaatsje Cameron (op advies van de receptioniste van het hotel in Sedona). Dat was zeker de moeite waard, er zat daar 1 grote winkel die allemaal spullen verkocht van de Navajo indianan. Mooi, leuk!!! Ik heb heel veel dingen gezien, maar ja meenemen kunnen we het helaas niet. We hebben wel een pijp en een soort van bijltje gekocht.

Bij binnenkomst in Page gestopt bij de Walmart voor een paar boodschapjes (snap niet hoe die Amerikanen aan al die coupons komen zoals in het programma extreme couponing, ik zie ze nergens namelijk haha). Rond 18.00 uur aangekomen bij de Travelodge in Page. Basic motel. Hier blijven we de komende 2 nachten. 's Avonds een wasje gedraaid (moet ook gebeuren helaas), alle foto's kijken van vandaag en lekker slapen.

Het was een heeeeeeeeeeeeelelaaaaaaaange, mooie dag!
Totale afstandvandaag gereden: 163 mijl (262 km)
Wat maken jullie wat mee zeg. wat mooi allemaal.
Hi,
Ik had een paar dagen niet gekeken maar wat hebben jullie alweer veel gezien. En hoe cool is dat zo´n helicoptervlucht!!! Goed dat je het toch gedaan hebt.
Je schrijft ook erg leuk. En mooie foto´s.
Keep on driving and have lot´s of fun!!! Enjoy!
groetjes, Jolanda