9e dag; Kayenta - Cortez
Sinds gisteren waait het hier al heel erg hard, er zijn dan ook veel zandstormpjes. Afgelopen nacht stormde het gewoon, video hiervan volgt nog wel op ons blog. We hadden verwacht dat ie 's nachts wel zou zijn gaan liggen, maar helaas. We worden dus vandaag weer gezandstraald. Heerlijk haha!
Even buiten, en het frisse gevoel van gisteren is al helemaal weg. De hele kamer is bedekt met een laagje zand, maar we hebben wel heel erg goed geslapen. Wat een HEERLIJKE bedden! Tegen 8.30 uur vertrokken. Geen ontbijt hier. We volgen nu de Kayenta Monument Valley Scenic Road. Rond 10.00 uur aangekomen bij Monument Valley. De entree bedraagt maar 5 dollar per persoon, hadden gedacht dat het duurder zou zijn. We beginnen bij het Visitor Center, en wat een shopwalhalla. WOW. Hebben hier een mooi zandschilderij gekocht en een beschilderde pot (sale, 50% off!) Even een bak koffie en Navajo thee gedronken, zaten heerlijk in het zonnetje met op de voorgrond de rotsen van Monument Valley. Schitterend!

Daarna gaan we aan de Valley Drive beginnen van 27 kilometer. Hadden al gelezen dat de weg slecht onderhouden was, veel mul zand en enorme gaten. Nou, dat klopt! It's a very bumpy road. Maar de uitzichten zijn spectaculair mooi! Onderweg konden we nog op de foto met een paard. Hadden dit graag willen doen, maar het waaide nog zo hard hier! We worden compleet gezandstraald als we de auto uitstappen. Een behandeling bij de hammam in een turks badhuis is er niets bij haha! Hebben we dan maar niet gedaan, was wel leuk geweest! Dat zand deed echt zeer!

Hebben de route verder gevolgd en tegen 12.00 uur (Navajo tijd) Monument Valley verlaten.
Onderweg van Mexican Hat naar Bluff zagen we 3 verschillende landschappen; de rotsen zoals in Monument Valley, later een bult over en alleen maar groene natuur, nog later een bocht om een berg heen en alleen maar woestijnlandschap. Apart dat het landschap zo snel kan veranderen. Bluff is een oud westerndorpje. Erg leuk!

We zijn nog bij het Four Corners Monument Tribal Park geweest. Dit is het enigste punt in de VS waar 4 staten aan elkaar grenzen, namelijk Arizona, Utah, New Mexico en Colorado. Daar natuurlijk even op de punt gestaan, en foto's gemaakt. Ook hier waren weer kraampjes bij met allemaal indianen artikelen. Ze staan echt overal met hun waar. Niets gekocht, we hebben nu genoeg!

Tegen 15.30 uur komen we aan in Cortez bij Mesa Verde Inn. Het is een motel/hotel, redelijk gedateerd. Niet echt bijzonder. Gelukkig maar 1 nachtje. Even een kijkje genomen in Cortez, niet veel bijzonders te doen. Uiteraard een Subway, McDonald's en de Walmart. Dus maar effe naar de Walmart, deze is super groot. De grootste die we tot nu toe gezien hebben! Erwin nog even op de foto gezet met een SUPER pizza, is 16 inch (40 cm!).

Op de kamer even weer aan ons blog gewerkt (gelukkig hier wel internet, gisteren namelijk niet). Even het nieuws gekeken wat het weer morgen gaat doen, aangezien het hier maar blijft waaien. We zijn erachter, het ligt aan een tornado in de staat hiernaast! Wij hebben dus last van de uitloper van de tornado die in het oosten van New Mexico raast. Gelukkig gaat hij naar het oosten en komt hij niet onze kant op. Pfffff....dat was niet grappig geweest :)
Morgen een beetje op tijd opstaan, naar Mesa Verde, en dan door naar Moab. Lange dag voor de boeg!
Totale afstand gereden vandaag: 181 mijl (291 km)
Koop niet teveel anders krijg je het niet mee.
Die pizza doet Erwin toch met links.
Als je weer terug bent kun je bij onze buren wel na de hammam haha.
Hi buurtjes, wat een avonturen beleven jullie zeg, we hebben het al over jullie gehad met wat buurtjes. We zijn wel jaloers hoor! Geniet lekker van jullie super reis en vooral nog veel bekijken......Aan e hoeveelheid eten (megapizza) te zien verhongeren jullie er niet. Nu een lekker glad huidje van al het zandstralen.....hoop dat het vandaag beter is. Succes! Groetjes Stefan en Miranda
Het gaat maar door met die mooie foto's zeg! Het enthousiastme straalt ook van jullie af op de foto's, echt leuk!