ErwinBianca.reismee.nl

12e dag; Moab - Vernal

Goed uitgerust beginnen we aan de dag. Heerlijk!

Eerst even tanken en broodjes halen, hebben een lange dag voor de boeg. Op naar Arches National Park. Om 9.00 uur gaan we de Fiery Furnance tour lopen met een ranger. Om 8.00 uur moeten we de tickets al ophalen. Gelukkig hebben we de tickets thuis al gereserveerd, alle tours zijn volgeboekt. Onze ranger is Dick, een kranig mannetje van schatten we 65+ jaar.

Fiery Furnance is een doolhof dat is opgebouwd uit zandstenen rotswanden. Er zijn geen gemarkeerde trails, je kunt hier dan ook makkelijk verdwalen. Daarom moet deze tour ook met een ranger worden gedaan. Het is een wandeling van 3 uur, met veel nauwe doorgangen (echt heel nauw!), over kloven heenstappen. Je bent echt al je lichaamsdelen om je op te trekken aan de muren of af te zetten. Op sommige stukken is het best eng, al dat geklim en geklauter. We hebben dan ook veel respect voor de ranger, want wij vonden de trail best wel zwaar.

Deze arch is gevormd tot een hartje! Lief hé!

Onderweg krijgen we veel uitleg over de omgeving en zien we 1 grote arch. Ook zien we nog een narrow arch. Erwin is erdoor heen gekropen, ik bedankte voor de eer haha!

Het is een super mooie trail, je krijgt nu dingen te zien die je anders niet ziet. Blij dat we dat gedaan hebben, pakken ze ons niet meer af!

Daarna nog een korte trail gelopen naar Delicate Arch. Ook best zwaar, zat een flinke klim in. In de verte zagen we de Arch. Niet echt de moeite waard, de arch was heel ver weg.

Onderweg naar de uitgang nog een stop gemaakt bij Balanced Rock. Ongelofelijk dat het rotsblok van 3 miljoen (!) kilogram blijft balanceren op dat voetstuk.

Nu vinden we het mooi geweest in Arches en om 13.30 uur begonnen aan de rit naar Vernal. Onderweg naar Vernal komen we op de Highway een bordje tegen dat er de komende 106 mijl (= 170 km!!) geen tankstation of dergelijke tegen gaan komen. Onvoorstelbaar eigenlijk. Dat is in Nederland helemaal van huis naar Amsterdam rijden, en dan kom je gewoon helemaal niets tegen, geen dorpje, niets!!

Om 17.30 uur aangekomen bij het Best Western Dinosaur hotel. Mooie, nette kamer gelukkig.

Daarna even eten en op tijd naar bed. Morgen weer een lange dag voor de boeg met alleen maar rijden! We moeten er wat voor over hebben om naar Yellowstone National Park te gaan :-).

Totale afstand gereden vandaag: 265 mijl (427 km)

Martijn, Miranda en kids

Hallo daar,

We lezen elke dag met veel plezier jullie weblog. Ontzettend leuk om te lezen en wat een prachtige foto's. Onvoorstelbaar. Wanneer we oud(er), grijs (zer) maar niet versleten zijn hopen we ook nog zo'n tocht te mogen maken. Geniet ervan!!!

Groetjes.....

mama

Erg leuk hoe het allemaal verteld word, blijf genieten.liefs mam.