ErwinBianca.reismee.nl

13e dag; Vernal - Jackson Hole

Vandaag vertrekken we na een heerlijk ontbijt uit Vernal. Tegen 9.00 uur beginnen we aan de lange trip naar Jackson Hole. Onderweg zien we een totaal andere natuur. Het landschap is heel erg mooi groen, en we zien echt nog veel besneeuwde bergtoppen. En het is hier een stuk kouder, zijn nu echt de vesten wel nodig, brrrr.

Ook komen we langs Flaming Gorge Lake. Super mooi helderblauw water. Hier zijn ook veel kampeerplaatsen rondom het meer. Echt geweldig mooi dit meer.

We hebben eindelijk normale huizen gezien onderweg, hiervoor waren het alleen maar campers op van die trailerparks. Ook zagen we veel herten onderweg, lopen gewoon een stukje van de weg af te grazen. Via een lange weg door de bergen komen we aan in Pinedale. Echt een westerndorpje. Allemaal oude houten gebouwen, heel veel zijn er inmiddels totaal verlaten. Hier even gestopt.

Tegen 16.00 uur komen we aan bij het hotel. Super leuk! Helemaal in de stijl van de omgeving hier, overal hangen rendierhoofden, geweien ed. Kamer is ook netjes en mooi, gelukkig!

Na het inchecken even naar Jackson Hole geweest. Wow! Eerst naar het visitor center. Hier zijn allemaal herten, elanden, beren e.d. opgezet. Hier is ook heel veel info over Grand Teton (waar we morgen naar toe gaan) en Yellowstone te vinden (wat we de 2 dagen daarna gaan bezoeken).

Jackson Hole is een echt western dorpje. Overal zijn de stoepen gemaakt van houten balken, de winkels zijn helemaal gemaakt van houten balken, de deurklinken zijn gemaakt van hertengeweien. Echt heel gezellig. Heel veel kledingwinkels hier, en een paar souvenirwinkeltjes. Lekker rondgeslenterd, even wat gegeten bij een BBQ tentje. Echt lekker!

Nu de dagplanning voor morgen aan het bekijken. Benieuwd of we nog beren gaan zien!!! Toevallig is er nu een documentaire op Animal Planet over beren. Even kijken en dan slapen.

Op naar Grand Teton!!!

marie-jeanne

Hoi, leuke reis maken jullie. Waar hebben jullie deze geboekt?
Hoe zat het met hoogtevrees op fiery furnace, is dat te doen? Nog veel plezier! Groeten mj

gerard en annie

wat mooi allemaal, dit pakken ze jullie nooit meer af wat een ervaringen zeg.

Michel

als jullie altijd 30 graden hebben he zus:) waarom heb je altijd lange broek en trui aan? explain! de fotos zijn geweldig!!!:)

Bianca

Hey broertje! Kijk je wel goed?? We hebben alleen 's morgens een lange broek aan hoor ;). Maar de laatste dagen was het best koud, dus was een lange broek en trui echt wel lekker aan!!! Nu 2-6-12 lopen we weer heerlijk in korte broek, hier in Salt Lake City is het weer 30 graden, beter dan het weer in Nederland haha!

Bianca

Hoi Marie-Jeanne,
Leuk dat je met ons reisblog mee leest. Wij hebben deze rondreis destijds helemaal zelf bepaald. We hebben de kaart van Amerika erbij gepakt, en gekeken waar we allemaal naar toe wilden. Vervolgens heeft het reisbureau hier een dagplanning aan gehangen, waar we zouden moeten overnachten enzo. Het reisbureau heeft vervolgens los de tickets, auto en hotels geboekt.
We hadden geen last van hoogtevrees op de Fiery Furnace. Soms was het best lastig al dat geklim en geklauter, maar echt een aanrader om te gaan doen.