16e dag; Yellowstone - Idoha Falls
Vanmorgen om 8.30 uur uitgecheckt. Als eerste een stop gemaakt bij de Tower Falls. Een korte wandeling van een paar honderd meter bracht ons naar een schitterende waterval! Mooier dan de 2 watervallen die we gisteren hebben gezien.

Je kunt merken dat we nog vroeg in het seizoen hier zijn, veel shops en campgrounds zitten nog dicht. Alhoewel de hotels helemaal vol zitten, hoorden we bij het inchecken gisteren. Toch vindt je al die mensen en auto's niet weer in het park. De bizons wel, die lopen overal.

Naar het noorden toe zit meer wildlife, onderweg zien we dan ook veel mensen met verrekijkers en enorme telelenzen klaar staan om wild te 'spotten'. Die verrekijker ben je ook wel nodig, wij zien in ieder geval geen dieren lopen alleen maar kleine zwarte stipjes!!
Daarna door naar Mammoth Hot Springs, naar de terrassen. De terrassen ontstaan door calciumcarbonaat wat kristalliseert, en wat dan witte kalksteen vormt en wat dan uit de terrassen stroomt. Door de bacteriën die erin leven komen de verschillende kleuren tevoorschijn. Heel veel terrassen liggen op dit moment droog, maar er kunnen ook zo weer nieuwe terrassen ontstaan. De terrassen waar nog water over stroomt zijn dan ook erg mooi, de terrassen die grijs van kleur (die dus droog liggen) zijn oninteressant en verliezen hun schoonheid. Via de west entrance verlaten we het park om 13.30 uur.

We zijn het park nog niet uit of we wordenoverspoeld met allerlei winkels en eettentjes. Eerst maar even stoppen bij de Subway voor een broodje. De prijzen in het park waren absurd hoog voor een droog, smakeloos broodje, dus we zijn blij met de Subway!
Daarna door naar Idoha Falls. We verblijven 1 nacht bij Shilo Inn. WOW! Wat een super mooie, enorm grote kamer. Heerlijk king-size bed! Wij gaan lekker slapen vannacht :-)! Wel weer wat anders dan zo'n houten cabin haha!
De temperatuur is hier ook stukken aangenamer. Vanmorgen was het in Yellowstone nog 41 graden F = 5 graden C, nu in Idoha Falls is het 82 graden F = 28 graden C. Wat een verschil zeg! Zo loop je nog met je dikke wintertrui met spijkerbroek, een paar uur later met korte broek en slippers. Heerlijk!
Even naar de Walmart. Ze lijken steeds groter te worden die Walmarts! Deze is weer groter dan alle vorige die we gezien hebben. En wat lopen hier veel dikke, vieze Amerikanen rond zeg! Bijna allemaal hebben ze vieze kleren aan, en van dat vadsige haar! Zo hebben we de Amerikanen nog niet eerder gezien.
Even eten en lekker naar de Starbucks voor koffie / thee. Alweer een dag voorbij, zitten nu al op de helft van onze prachtige reis. De tijd gaat veel te snel!!!

Totale afstand gereden vandaag: 218 mijl (350 km)
Prachtige fotos, wat een belevenis voor jullie,veel geniets.liefs
Jeetje wel ff lekker om jullie verhaal te lezen en de prachtige foto`s te bekijken want hier is het petweer met veel regen natuurlijk! De helft al weer, ja dat gaat heel snel. Geniet lekker van jullie onvergetelijke reis! Groetjes Stefan en Miranda.
Hey reizigers,
Die extra kilometers waren het wel waard hé. Wat een mooi park zeg Yellow Stone. GE-WEL-DIG.
Jammer dat jullie geen beer hebben gezien ;-). Wij hadden dat ook in NZ, maar dan met pinquins. Dacht ik er eentje te zien, maar dan vloog ie weer weg en dan was het toch een vogel. Tja, shit happens.
Geniet ze van het grote bed en wat morgen weer komen gaat.