ErwinBianca.reismee.nl

20e dag; Bryce - Las Vegas

Vanmorgen op tijd vertrokken, om 7.15 uur zaten we in de auto. Wel een beetje spierpijn van dat paardrijden ;-(.

We gaan eerst naar Zion National Park, een goed uur rijden vanaf Bryce. Via de east entrance komen we in het park.

Daarna volgt een 12 mijl lange schitterende weg naar het visitor center. Overal zien we echt enorme bergwanden. Bij het visitor center pakken we de shuttlebus helemaal naar de laatste halte. Een rit van 40 minuten.

We stappen uit bij de Temple of Sinawava. Hier hebben we de trail Riverside Walk gelopen van 3,3 kilometer. De wanden van het ravijn komen steeds dichterbij elkaar. We volgen de Virgin River via een verhard pad, en komen uit bij de bekende Zion Narrows. Hier is een klein strandje, met veel 'brutale' eekhoorns. Grijpen zo eten uit de rugzakken van de mensen! Wel grappig om te zien, maar niet zoals het hoort natuurlijk. De beestjes zijn helemaal gewend aan de mensen.

Je kan vanaf hier door het smalle ravijn lopen, zover als je wilt de kloof in. Je bent hiervoor speciale waterschoenen en stokken nodig, welke je kan huren in een dorpje verderop. De bodem van de rivier ligt namelijk vol met grote rotsblokken. Helaas hebben we hier geen tijd voor, anders was het zeker leuk geweest om te doen.

Even een hotdog eten bij een tentje net buiten Zion. Nu op weg naar Viva Las Vegas! Glitter, lampjes en hitte! Een rit van ruim 120 mijl.

Een groter contrast bestaat er niet! Van de rust en de prachtige natuur naar alle grote hotels in de dessert. Ineens is daar LAS VEGAS!!

Sprakeloos zijn we ervan, je weet niet waar je kijken moet. Overal lampjes, grote hotels en veel mensen. Wij verblijven in het Excalibur hotel, helemaal in de middeleeuwse stijl. Het hotel telt 'maar' 6000 kamers. We hebben helaas geen uitzicht op de Strip vanaf de hotelkamer. Het hotel heeft honderden gokkasten (wel 4 keer Holland Casino Enschede), een soort van kermis en veel winkels en restaurants. We verdwalen hier gewoon, elke keer als we de uitgang of iets anders zoeken zijn we de weg kwijt. Lachen of niet? Alles lijkt hier op elkaar, en je kan hier echt uren rondlopen. Ons hotel is met loopbruggen verbonden aan het Luxor en New York New York. Erg handig al die loopbruggen, zo hoef je niet de straat over te steken. Vanavond even het hotel New York New York bekeken. Je hebt hier het idee dat je gewoon buiten loopt, zo apart is dat. Er loopt een gigantisch lange achtbaan door / buiten het hotel. Een ritje kost 'slechts' 14 dollar per persoon.

Uiteraard nog naar de m&m's world gegaan, jemig deze shop telt 4 grote verdiepingen met alleen maar m&m's artikelen. Dat er zoveel hiervan te krijgen is?!?! Wat een super leuke winkel, hier hebben we wel ruim een half uur rondgelopen.

Hier worden we blij van!! Mmmmm, welke zullen we nemen?

Laughing

We zijn tot aan het Cosmopolitan hotel gelopen, maar het contrast met de afgelopen dagen is wel heel erg groot, Las Vegas is overweldigend en niet uit te leggeneigenlijk wat je hier allemaal ziet.

Tegen 22.30 uur -na nog een gokje te hebben gewaagd- gaan we moe, maar voldaan naar onze kamer.

Totale afstand gereden vandaag: 249 mijl (401 km)